Vijfde editie 2e Marnix Schaaktoernooi groot succes!

Op zondag 18 november deden er maar liefst 41 van de 65 schakende kinderen van groep 4 tot en met 8 mee aan de vijfde editie van het 2e Marnix Schaaktoernooi. Dankzij de hulp van twee oud-leerlingen, ook voormalige schaakkampioenen, en een negental ouders liep alles op rolletjes. Nog een speciale vermelding voor twee nieuwe schaakmoeders die voor heerlijke zoetigheden zorgden.

[Noot van de redactie: zonder de geweldige voorbereiding van Paul, Pascal en Jan Jaap was het natuurlijk niet zo soepeltjes verlopen allemaal! Veel dank voor jullie tomeloze vrijwillige inzet heren!]

De prijsuitreiking leverde een aantal verrassende winnaars op. Van de 13 deelnemers uit groep 4 werd het 3-maal Gijs: 3. Gijs H, 2.Gijs M. en Gijs van L. ging er met de eerste prijs van door.
Van de negen deelnemers uit groep 5 werd Siebe derde, Flint tweede en Daaf eerste. Ook groep 6 had drie winnaars: 3. Naud, 2. Misha en 1. Joey.

Van de zes deelnemers uit groep 7 werd derde; Pelle, tweede; Thomas en eerste; Hein. De 9 deelnemers uit groep 8 streden voor het laatst om de groepsprijzen en net als de twee vorige jaren ook om het schoolkampioenschap. Er is een vijftal al jaren lid lid van schaakvereniging ‘Magnus’ dus logisch. Wel weer een andere winnaar dan vorige jaren. Leuk!

Derde werd Danilyo en tweede Mika, allebei met 1 verliespartij. Eerste werd Jonas. Hij won alle 7 partijen!

Dit jaar was er een aanmoedigingsprijs voor de acht deelnemende dames. Sofia uit groep 5 deed voor het eerst mee en werd derde. Manouk ook uit 5 werd tweede en na al die jaren tegen die sterke heren uit haar groep te moeten strijden, ging Anouk uit groep 8 eindelijk met een eerste prijs naar huis. Ook leuk! De andere andere dame uit groep 8, Sara, werd net vierde.

De uitslag van dit toernooi en nog meer schaakitems zijn te vinden op http://marnix.odusseus.org

Tijdens het toernooi bleek dat schaakmeester Pascal al eens met Ruden, de vader van schaker Leon uit groep 4, had geschaakt. De koppeling werd snel gemaakt en Ruden is nu ook een aantal vrijdagen beschikbaar als schaakmeester. Heel leuk! Op 23 november was hij er al samen met Pascal voor groep 6 en 7.Zo kunnen we meestal met zijn tweeën en soms zelfs – voor de 19 schakers uit groep 4 – er met zijn drieën zijn. Na de kerstvakantie gaan we in een twee- of drietal groepslessen de kinderen in groep 3 enthousiast maken voor het schaken.

Op zondag 27 januari is het Utrechts scholenkampioenschap. We gaan weer kijken of we met vijf teams mogen deelnemen!

Voor iedereen een goede, feestelijke decembermaand en tot het volgende “schaaknieuws” in het nieuwe jaar.

De schaakmeesters, Jan Jaap, Pascal, Paul en Ruden.