De school wordt gesloopt!

In de afgelopen twee weken in het sloopbedrijf gestart met het slopen van de delen die we straks niet meer gebruiken als het nieuwe gebouw er is. Dat begon vrij rustig, met bijvoorbeeld de stoeptegels, wanden en plafonds binnenin. Al een grotere ingreep is dat buiten de zandbak en het beeldje zijn verwijderd en opgeslagen. Maar: sinds gisteren staat er een grote grijpmachine. En die pakt muren en daken op, alsof het karton is! En nu zijn het speellokaal en de lokalen van de Krabbetjes en Zeesterren al verdwenen!

Straks kijken we alleen nog tegen het ‘hoofdgebouw’ aan en kunnen we ook vanaf het oude kleuterplein, zo het binnenplein op kijken. Daar zijn al veel stoeptegels weggehaald op de plek waar straks gebouwd moet gaan worden. Heel langzaam worden dan de contouren al zichtbaar. Maar zover is het nog lang niet.

De sloop staat gepland tot en met eind deze maand, in verschillende fasen. In de tussentijd moet bodemonderzoek en -sanering plaatsvinden. Ook starten we met de aannemerselectie. En niet onbelangrijk, de omgevingsvergunning moet worden afgegeven door de gemeente. Dat staat nu gepland voor 16 november, waarna de tijd voor een bewaarprocedure start, die zes weken duurt. Hopelijk is dan eind december alles in orde zodat de bouwplaats opgebouwd kan worden en we in januari starten met renovatie en nieuwbouw.