De wijkagent stelt zich voor

Als wijkagenten vinden wij het belangrijk dat wij de wijkbewoners kennen, maar ook dat u ons kent. Wij stellen ons dan ook graag even aan u voor.

Mijn naam is Peter Bouw en ik ben 36 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen van 3, 5 en 10 jaar oud. Ik werk al geruime tijd voor het wijkteam, en sinds kort ben ik als wijkagent verantwoordelijk voor de wijken Oog In Al, Halve Maan, Welgelegen en Den Hommel. Een super mooie uitdaging waar ik veel zin in heb!

Het mooie aan het zijn van wijkagent vind ik dat je een belangrijke schakel bent tussen het basisteam van de politie, burgers en partners in de wijk. Het in een vroeg stadium signaleren van problemen of het voorkomen daarvan en het zoeken naar structurele oplossingen is voor mij de leuke uitdaging. Het is voor mij dus erg belangrijk om midden in de wijk te staan en zoveel mogelijk mensen te leren kennen. Hierdoor hoop ik een goede informatiepositie te krijgen. Zo kunnen we samen bouwen aan veiligheid en leefbaarheid in deze mooie wijk! Ik kijk er dan ook naar uit om u snel te ontmoeten.

Mijn collega Richard Fisscher is verantwoordelijk voor de Schepenbuurt, Thomas á Kempis- en Spinonzaplantsoen e.o. en Cartesiusgebied.

Hallo, ik ben Richard Fisscher en ben 49 jaar oud. Ook ik ben getrouwd en heb kinderen in de leeftijden van 4 t/m 23 jaar. Ik werk ruim 18 jaar bij de politie Utrecht waarvan 9 jaar als wijkagent. Sinds 1 ½ jaar ben ik verantwoordelijk voor de wijken Schepenbuurt, Thomas á Kempis-en Spinozaplantsoen e.o. en Cartesiusgebied. Wat ik als wijkagent een van de belangrijkste zaken vind is dat wij het oor en oog van de wijk zijn. Dit is alleen mogelijk wanneer het contact met de burgers, partners en bedrijven optimaal is. Peter en ik zijn dan ook altijd méér dan bereid mee te denken om problemen voor te zijn in de wijken. Mijn credo is dan ook: ‘Samen zijn wij één!’

U kunt ons op de volgende manieren bereiken:

E-mail: Peter.Bouw@politie.nl / Richard.Fisscher@politie.nl

Telefonisch: 0900-8844
BIJ VERDACHTE SITUATIES OF ANDERE SPOED BEL 112

Politiebureau
Marco Pololaan 6
3526GJ, Utrecht

Vind u het leuk om te zien wat wij als wijkagenten allemaal doen? Volg ons dan op onze sociale media kanalen.
Twitter: @Pol_ooginal / Instagram: #Wijkagenten_oog_In_al