Help je mee aan de buitenklas?

We hebben een geweldig mooi nieuw schoolplein! En de hoveniers zijn voor nu bijna klaar met wat ze kunnen doen. Een groepje actieve en enthousiaste ouders zag het grote stuk aan de zuidkant van de school, bij de grote ginko biloba boom, overblijven als aarde waar gras en bloemen worden gezaaid. Het oorspronkelijke plan was om daar een heel groen stuk en buitenklas van te maken. Het budget daarvoor ontbrak nog. Deze ouders lieten het daar niet bij zitten en gingen zelf aan de slag.

Met crowdfunding, sponsors. contacten met de gemeente en Voedselbos Haarzuilens, en zelfs met wildvreemden die een boom kapten en die aan ons hebben geschonken in 30 stronkjes als zitplaatsen! We realiseren niet het hele plan van de pleinontwerper, maar met wat aanpassingen kunnen er nu toch al iets heel leuks en moois van maken!

Morgen gaat een club ouders verder met dit project en er is nog hulp nodig! Groene vingers zijn fijn maar niet noodzakelijk. Brute kracht is ook nodig. Enthousiasme en goede wil zijn het meest belangrijk!


Op de planning staat:
– wilgentenenhut maken
– buitenklas (boomstronken) plaatsen
– kersenboom uitgraven bij ouders thuis (dichtbij) en plaatsen op school
– tegels leggen voor moestuintjes in de border
– fruitstruiken en kruiden planten
– houtsnippers op goede plek leggen
– modderkeuken maken in de zandbak


Wil je hieraan bijdragen zodat de leerlingen straks nóg meer plezier van het plein hebben?! We verzamelen zaterdag om 14.00u bij het hek van de nieuwe hoofdingang aan de Racinelaan.

Leerlingen van groep 5, 6 en 8 hebben in hun pauze houtsnippers voor het plein opgehaald, gewapend met emmers, zakken en kruiwagens!