Help mee met de fietsverlichtingscontrole

Nu de herfst echt begonnen is, organiseert de verkeerscommissie in oktober weer de jaarlijkse fietsverlichtingscontrole. Alle kinderen van de midden- en bovenbouw komen dan op de fiets naar school. We checken de veiligheid van de fiets: we kijken of de verlichting werkt, of de banden niet glad zijn en of de remmen goed werken. Op de ANWB website kun je de complete controlelijst bekijken.

Voor de controle zijn we op zoek naar ouders die ons willen helpen. Iedereen kan helpen: je hoeft geen fietsenmaker ten zijn en twee linkerhanden is ook niet erg; we controleren alleen, je hoeft niet zelf de fiets te repareren. We vragen ongeveer twee uur van je tijd om alle kinderen weer veilig te laten fietsen, maar neem zeker ook contact op als je wat korter kunt helpen.

Vanwege de coronamaatregelen kan de controle alleen buiten plaatsvinden en hebben we meer ruimte nodig. We zullen dit dan doen op het schoolplein, met ruim voldoende afstand tussen de volwassenen die de controle uitvoeren.

• Op woensdag 7 oktober starten we om 8:30 met de fietscontrole van de groepen 6,7,8;
  • Op vrijdag 16 oktober starten we om 8.30 met de fietscontrole van de groepen 3,4,5.

Is het te slecht weer, dan hebben we woensdag 28 oktober als reservedatum.
Kom je ons helpen? Meld je dan aan: stuur ons een mailtje met je naam, kind en groep op welke dag je wilt komen helpen via verkeer@2emarnixschool.nl  Alvast bedankt!

De verkeerscommissie