Meeting the professors

Op 27 maart bezochten zo’n 140 professoren van de Universiteit Utrecht 3500 kinderen van groep 7 en 8 op verschillende basisscholen. Op de 2e Marnixschool kregen we bezoek van drie professoren. Zij kwamen in vol ornaat aan. Eén van hen, Rob Pieters, kinderoncoloog en medisch directeur van het Prinses Maximacentrum, werd gevolgd voor een documentaire, dus er was ook een heuse filmploeg op school in groep 8a. Met dit bezoek hebben we ook Instagram gehaald.

In 8b kregen we professor Edward Nieuwenhuis op bezoek, professor in de Kindergeneeskunde in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. In groep 7 was George A. Kowalchuk te gast. Hij is professor in de ecologie en biodiversiteit; groep 7 heeft kennis gemaakt met de vele micro-organismen die er zijn.
De actie is bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de universiteit en met het doen van onderzoek. In aanloop ontvingen we elke maand een gouden envelop met daarin lesideeën en een hint over onze professoren. De leerlingen van groep 7 en 8 konden met die hints achterhalen wie op bezoek zou komen. Ze hebben ook een tekening gemaakt van hoe ze dachten dat ‘hun’ professor eruit zou zien. Daaruit bleek dat we niet hadden verwacht dat er drie mannen zouden komen!