Paasfeest op school

Op 4 en 5 april vieren het Pasen. Op school besteden we daar altijd uitgebreid aandacht aan. Vorig jaar kon dat niet echt, omdat we toen in de lockdown zaten. Nu zijn we allemaal gelukkig wel op school, maar nog met de noodzakelijke maatregelen. Dat betekent dat we geen ontbijt voor elkaar kunnen maken, zoals we traditioneel doen op de 2e Marnixschool: zorg voor en geven aan de ander. Toch organiseren we een Paasontbijt, op donderdag 1 april (geen grap). De kinderen mogen in pyjama of onesie naar school komen. We dekken de tafels in de klassen feestelijk en versieren de klas met paastakken. Omdat we geen eten voor elkaar mogen maken en delen, neemt iedereen een eigen ontbijt mee. Iets feestelijks, maar niet overdreven, en niet te veel. Iets extra’s als een eitje, krentenbol of ontbijtkoek kan uiteraard. We doen niet aan snoep, koek en chocolade bij het ontbijt. De oudercommissie zorgt voor ieder kind voor iets lekkers te eten en drinken, op een covid-proof manier. We mogen geen eten met elkaar delen, maar willen toch iets voor elkaar maken. Daarom maken we in de klassen feestelijke placemats voor elkaar, met een mooie wens of opsteker erop, zodat we de tafel nóg feestelijker kunnen dekken.

In de ochtend na het ontbijt besteden we aandacht aan het Paasverhaal. Aan de verrijzenis van Jezus en het overwinnen van de dood. Elke groep doet dat op een eigen manier, passend bij de belevingswereld van de kinderen.