Reis Mee! Tijdens de kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober

Van 2 t/m 13 oktober 2019 is het weer tijd voor de landelijke Kinderboekenweek! Het thema is dit jaar ‘Reis mee!’ Instappen en het avontuur opzoeken. Van een rondje op de fiets door de buurt, tot zeilen op een catamaran of een ruimtereis door het heelal. Wij werken tot aan de herfstvakantie over dit thema.

Parade
Op 2 oktober wordt de kinderboekenweek feestelijk geopend met een parade van versierde voertuigen. Denk aan: fietsen, steppen, skates, skelters… Het is de bedoeling dat kinderen hun ‘voertuig’ thuis versieren. Op school mogen alle kinderen meerijden in de Parade en kiezen we het mooist versierde voertuig! De kinderen worden met voertuig vanaf 8.20 uur verwacht op het kleuterplein. Daar stellen ze zich op bij hun groepsleerkracht. Om 8.30 rijden we door de kleutergang het grote plein op. Over de rode loper, langs de BSO en daarna richting fietsenstalling. De jury heeft een centrale plek op het grote plein en zal alle fietsen beoordelen. Uit iedere bouw kiest de jury een winnaar.

Favoriete boek
De kinderen mogen op 2 oktober hun favoriete kinderboek meenemen naar school.

Bonnetjesspaaractie
Ouders en kinderen die tijdens de Kinderboekenweek een boek kopen bij De Utrechtse Kinderboekwinkel, leveren de kassabonnen op school in. Bij de twee ingangen staan dozen waar je de bon in kunt deponeren. Wij krijgen vervolgens van de Utrechtste kinderboekhandel een waardebon t.w.v. 20% van het totaalbedrag aan kassabonnen en mogen deze besteden aan nieuwe kinderboeken! Sparen jullie mee?

Boekenruilbeurs
Op vrijdag 18 oktober houden we een boekenruilbeurs! Dit is de kans om je oude boek te ruilen en een nieuw boek mee naar huis te nemen! De kinderen mogen zoveel boeken/strips etc. meenemen, wel zeker weten dat deze geruild mogen worden!

Daarnaast besteden we natuurlijk ook iedere dag aandacht aan lezen, voorlezen en boeken! We hopen op jullie medewerking, zodat we er samen een mooie Kinderboekenweek van kunnen maken!