Nieuwe technieklessen gestart

Eind vorig jaar hebben we, met een gift van BSO Oog in Al, de TechniekTorens aangeschaft. Op de eerste studiedag van het jaar hebben we met elkaar bekeken hoe de lessen zijn opgebouwd en welke lessen er allemaal zijn. En dat is nog al wat! We zijn er nu mee gestart: de Octopussen en groep 4 beten het spits af. Groep 8 start volgende week. De eerste ervaringen zijn erg leuk!

Groep 4 maakte een ‘zwaaikaart’, aangepast aan het thema Sinterklaas. Een zwaaikaart maak je met behulp van scharniertechniek, zo kan de kaart bewegen.

Kinderen van groep 1 hebben een muurtje gemetseld en geleerd wanneer een muur goed stevig is.  Een ander groepje is op onderzoek uitgegaan met de magneet. Wat trekt een magneet aan? Wat blijft er allemaal aan hangen?

In groep 2 heeft een deel van de groep een brug gebouwd met blokjes en met lego. Hoe zorg je er nou voor dat de brug niet instort? De andere helft van de groep heeft een tent gebouwd met allerlei materialen, en ook hier hebben ze geleerd hoe je een tent stevig maakt. Dankzij de hulp van ouders was het een leuke en leerzame ochtend, de kinderen waren erg enthousiast!