De nieuwe tussenschoolse opvang

Nu we met een 5-gelijke-dagenrooster gaan werken, verandert ook de Tussenschoolse opvang. TSO 2.0 noemen we dit. De medewerkers van BSO Oog in Al blijven de opvang begeleiden.

De kinderen spelen een half uur buiten onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers, voordat ze met de eigen leerkracht lunchen in de klas. Er zijn altijd drie ‘pleincoaches’ aanwezig om activiteiten aan te bieden, het spel te begeleiden en toezicht te houden. Het TSO-team bestaat uit 7 medewerkers.

Maarten is de TSO-coördinator en zelf ook begeleider op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Davey werkt ook op die vier dagen. Noëlle is nieuw bij onze TSO, maar een ervaren kracht bij BSO Oog in Al, en komt op maandag, dinsdag en donderdag. Annemarie vult haar aan op vrijdag – dan werkt zij ’s middags ook bij de Stampertjes en Schavuiten.
Op woensdag is er een ander team: Slavica, Hajar en onze eigen meester Shafi.
Ieder TSO-team lid is aanspreekpunt voor één groep tijdens het buiten spelen.

De TSO zorgt dagelijks voor een leuk activiteitenaanbod voor de kinderen. Dat hangen ze  aan het begin van elke week in de klas op. Zo weten de kinderen wat ze die week tijdens de TSO kunnen verwachten.

De drie groepen 1/2 hebben als eerste pauze. Ze spelen buiten van 11.15 – 11.45 en eten vervolgens in de klas. 15 minuten is het echt rustig eten en daarna begint de leerkracht langzaam op te starten, met bijvoorbeeld een voorleesverhaal, zodat de kinderen voldoende tijd hebben om hun eten op te eten.

Daarna is de bovenbouw, de groepen 6, 7 en 8, aan de beurt. Zij zijn buiten van 11.45 tot 12.15 en eten daarna in de klas. Ten slotte komen de groepen 3, 4 en 5 buiten spelen van 12.15 tot 12.45, zij hebben daarna de lunch in de klas.

Het is onze ambitie om alle kinderen over te laten blijven en zo de hele dag in dezelfde pedagogische sfeer te houden. We kunnen het echter niet verplichten.