Wat een prachtige schoolspeeltuin!

Met dank aan sponsors en actieve ouders!
In de meivakantie is een groep ouders nog zeer actief is geweest om ‘de tuin’ of ‘buitenklas’ voor nu af te maken, daarom wat later deze nieuwsbrief. Het stuk van het schoolplein aan de zuidkant van het gebouw is prachtig geworden! Fruitbomen en -struiken, moestuinen voor elke groep, een wilgentent, paadjes van houtsnippers met stapstenen, een grasveldje, insectenhotels: echt geweldig!

Veel ouders hebben hieraan meegeholpen, aangevoerd door Janneke, de moeder van Coen in groep 3/4. Zij heeft, naast een flink bedrag aan crowdfunding onder ouders, bomenbezorgd.nl bereid gevonden om ons te sponsoren door twee appelbomen en een perenboom voor een gunstige prijs te leveren. De bomen staan al in bloei, dus dat belooft wat voor de oogst! Albert Heijn in de Händelstraat heeft onlangs bloementuintjes, gieters, tuingereedschap, bijenhotels en grote loepen geleverd, helemaal gratis! Veel dank voor deze acties, waardoor de kinderen aan de slag kunnen met (moes)tuinieren en natuurlessen in eigen tuin!

Intussen heeft ook Gamma zich na contact met Janneke gemeld als sponsor. Gamma pakt het groot gaan! Zij zijn op het plein geweest om mee te kijken en te denken over bewatering en onderhoud. Zij hebben nu al een lange Gardena tuinslang/haspel geleverd. Ze willen ook druppelslangen, een sproeier en mogeljk ook verlichting leveren. Een geweldige bijdrage, waar we later meer aandacht aan besteden.