We zijn verhuisd!

Eindelijk is het zover! In de laatste week van december hebben we onze intrek genomen in ons prachtige nieuwe pand aan de Dantelaan. De oude school uit 1950 is bewaard gebleven en van binnen zodanig gerenoveerd dat je niet meer merkt dat het zo’n oud gebouw is. De overgang naar het nieuw aangebouwde deel is heel natuurlijk.

Van binnen is het gebouw licht en ruim, met veel glas, staal en steen. Op de begane grond huizen de kleuters, met vier lokalen en een speel/leerplein. De werkplekken van de directeur, intern begeleider, managementassistente en conciërge zijn hier ook. Een ruime mulfitunctionele ruimte en een speelzaal voor kleutergym maken het af.

Op de eerste verdieping zijn zeven lokalen, voor groep 3 t/m 8. Er is een groot leerplein dat alle groepen kunnen gebruiken, en twee ‘stilteruimtes’ waar leerlingen rustig kunnen werken of extra begeleiding kunnen krijgen.

Het nieuwe speelplein is enorm vergroend met veel bomen, struiken en heesters, en een heus ‘struinbos’. Daar ligt een bodem van houtsnippers, met grote stapkeien, boomstronken, stapelmuurtjes waar de kinderen heerlijk doorheen kunnen struinen, springen en ravotten. De onderbouw heeft een hele grote zandbak, waar nog een modderkeuken in komt, schommels en een klim/speelhuisje. Er zijn huttenbouwvlonders, palen voor ‘boompje verwisselen’, een pannaveldje voor voetbal en een tafeltennistafel. Er komt nog een klimtoestel voor de midden- en bovenbouw en op de tegels gaan we KING-velden verven.

Aan de zuidzijde van de school hopen we nog een ‘buitenklas’ te kunnen maken, voorlopig komt daar een grasveld met moestuinbakken en wilde bloemen.

Kortom: een speelplek met diverse mogelijkheden en een enorme verbetering van ons vorige schoolplein.

Samen met het nieuwe gebouw een geweldige plek om eigentijds en toekomstgericht onderwijs te krijgen!