Schaaknieuws

Op de stakingsdag ook geen schaken! Vóór Goede Vrijdag, begin vakantie, nog 4 keer schaken.
22 maart voor groep 3 en 8 met Pascal en Jan Jaap
29 maart voor 4 en 5 met Ruden en Jan Jaap
5 april voor 3 en 6 met Paul en Jan Jaap
12-4 voor 7 en 8 met Pascal en Ruden.

Wijzigingen zijn nog mogelijk, maar mooi dat we met zijn vieren dit zo kunnen regelen. Op 10 mei is er dan weer schaken voor groep 4 en 5 en beginnen we aan de laatste periode van schaken op deze manier. Er wordt nog hard gewerkt aan de schaakmogelijkheden voor volgend schooljaar!
Kinderen die schaken echt hun sport vinden, raden we nog altijd aan eens een kijkje te nemen bij schaakvereniging Magnus op de vrijdagavonden in het Leidsche Rijncollege. Van ons eerste team dat zo succesvol derde van Utrecht werd en zaterdag 23 maart mee gaat doen aan de regionale kampioenschappen zijn er niet voor niets 5 van de 6 lid van Magnus. Een aantal geeft er zelfs al les aan aanstormende talenten. Top !

Op een woensdagmiddag in april (zo was het vorig jaar) krijgen we voor groep 3, 4, 5 nog een voorronde voor het NK op zaterdag 22 juni waar wij in ieder geval aan mee mogen doen.

Het oefenen voor de schaakexamens hebben we voor groep 6 en 7 nog maar eens opgepakt tijdens de lessen op vrijdag. Dat wordt vervolgd bij de komende les. Bij groep 5 blijkt het examen voor stap 1 voor de meesten toch wat te moeilijk. Er moeten nog een viertal examens worden ingeleverd. Er zijn nu toch al zes deelnemers die drie goede antwoorden te kort komen om een voldoende resultaat te behalen. Wie weet lukt dat dan nog in mei of juni. We gaan ervoor!

De schaakmeesters, Jan Jaap, Pascal, Paul en Ruden