Successen op de schaaktoernooien en bijna afscheid..

Op zaterdag 23 maart deed ons eerste team met Mika, Ties, Jonas, Alexander, Danilyo en Teun uit groep 8, na hun prachtige derde plaats in Utrecht, mee aan de regionale kampioenschappen. De eerste zes van de 39 deelnemende teams mochten dan door naar het NK ! Na zeven rondes stonden we met 5,5 wedstrijdpunt nog op een 2e plaats. De de laatste twee rondes wilde het niet meer lukken en bleven we op 5,5 staan. Dat leverde nog een gedeelde zesde plaats op, maar door verrekening van de bordpunten werd het uiteindelijk plek 9. Ze waren er zo dicht bij!
Een prachtige groep schakers die de afgelopen drie jaar de prijzen op ons eigen toernooi met elkaar verdeelden, neemt ook afscheid. Zo gaat dat….. Mannen, dank voor jullie fijne schaakbijdrage!
Op woensdagmiddag 10 april was er voor een deel van Utrecht een voorronde voor groep 3, 4 en 5. We deden uiteindelijk met acht kinderen uit groep 5, zes uit 4 en zes uit 3 met 20 kinderen mee. Iedereen zat in een poule met nog vijf kinderen uit dezelfde groep van andere scholen. Niet iedere poule was met zes helemaal bezet o.a. door afmeldingen en soms zaten er twee van onze school in dezelfde poule. Dat bleek bij de prijsuitreiking want Willemien en David (5) werden gedeeld eerste en ook Flint (5) werd eerste. Top gedaan!

Alle 20 kinderen hebben met veel plezier en enthousiasme gespeeld. Het hielp ons niet aan voldoende punten. Onze school werd vierde en viel net buiten de prijzen. Dat leverde dus geen ticket op voor het NK op zaterdag 22 juni. Dit jaar kunnen we wel een wildcard aanvragen als er genoeg ouders zijn, die behulpzaam zijn bij de bardienst en het maken van de lunchpakketten op vrijdagavond en zaterdagochtend. Vorig lukte de bardienst, maar voor de lunchpakketten, vorig jaar zo’n 200, hadden we ook ouders nodig. De organisatie van het NK (Samen Schaken) vindt ons ‘onmisbaar’ en staat dan achter onze wildcard aanvraag – ook omdat we vorig jaar tweede werden in onze categorie. We gaan ervoor om zo voor het vijfde jaar mee te kunnen doen en als mooie afsluiting van deze schaakjaren! Meer info volgt in eerste instantie naar de ouders van de deelnemers van groep 3, 4 en 5 van woensdag. Met drie vrijdagen geen schaken in verband met Goede Vrijdag en de meivakantie, gaan we pas op 10 mei weer aan de slag met groep 4 en 5. Dan beginnen aan de laatste periode met schaken op deze manier…